"Грешката на гения и правдивостта на неговия вестник"!

0
„La Rappel: "… en Bulgarie" -  Грешката на гения и правдивостта на неговия вестник”, посветена на 130-годишнината от смъртта на Виктор Юго
„La Rappel: "… en Bulgarie" - Грешката на гения и правдивостта на неговия вестник”, посветена на 130-годишнината от смъртта на Виктор Юго Снимка: MGTravel

Днес, 28 май, от 17.30 часа Регионална библиотекаЛюбен Каравелов” организира възпоменателна вечер „La Rappel: "… en Bulgarie" -  Грешката на гения и правдивостта на неговия вестник”, посветена на 130-годишнината от смъртта на Виктор Юго.

В инициативата ще вземат участие изследователят Йордан Палежев и преводачката Румяна Михайлова, съобщават още от РБ "Любен Каравелов".

В програмата на вечерта ще бъдат представени  избрани текстове от издавания от Виктор Юго вестник „Le Rappel“ от 1876 г., свързани със събитията по българските земи през този период.

Посетителите ще могат да видят и изложба на книги - оригинални издания от домашната библиотека на Захари Стоянов и първи преводни книги на Юго от фонда на Русенската библиотека.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари