Гръцките граничари задържаха цистерни със запалим разредител, натоварени в България

0
Води се разследване за произхода и получателя
Води се разследване за произхода и получателя Снимка: МВР

Води се разследване за произхода и получателя

Гръцките власти задържаха на граничния пункт "Промахон" две цистерни, натоварени със силно запалимо химическо вещество - разредител. Камионите са били натоварени в България.

По първоначални данни, в цистерните има тонове разредител, който се използва в химическата промишленост, но също нелегално служи и за разреждане на бензин. Властите се опитват да приложат всички мерки за безопасност, като на място са няколко пожарни и линейки, съобщават от гранична полиция, цитирани от БНР.

Цистерните са натоварени в България, но засега не се посочва техния получател в Гърция. Според коментари на специалисти количеството е голямо и трябва да е предназначено за специализирани складове. Натоварена цистерна с този разредител е пътуваща бомба по шосето, съобщават няколко медии.

Води се разследване за произхода на разредителя, получателя, както и причините за неспазване на нормите за безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари