Гръцки пилот отиде с Ф-16 до Турция да си изтегли пари от банкомат

2
Гръцки военен пилот „запалил" зачисления му изтребител Ф-16 и отишъл с него до съседна Турция да изтегли 2 000 евро от банкома
Гръцки военен пилот „запалил" зачисления му изтребител Ф-16 и отишъл с него до съседна Турция да изтегли 2 000 евро от банкома

Гръцки военен пилот „запалил" зачисления му изтребител Ф-16 и отишъл с него до съседна Турция да изтегли 2 000 евро от банкомат, за да заобиколи ограниченията в Гърция, където дневно е позволено да се теглят само до 60 евро, съобщава „Дейли телеграф".

Пилотът извършвал патрулен полет над гръцкия остров Самос в събота, когато той „изведнъж променил курса и се отправил към изоставено летища" в град Сьоке в западния турски вилает Айдън, твърди френския авиационен сайт  RadioCocpit.fr.

Сайтът твърди, че пилотът „скрил" самолета в хангар и отишъл до центъра на Сьоке, където изтеглил турски лири равняващи се на около 2000 евро от три банкомата, преди да ги обмени в евро в чейнджбюро. След това той се качил в изтребителя и се завърнал на летище „Неа анхиалос" в Гърция.

Полетът разтревожил Ангара за показване на непочтително отношение към банковите правила в Гърция.

Френският сайт също така твърди, че след куриозния инцидент турското правителство е подало официално протестна нота до Атина, което „Дейли телеграф" не са могли да установят дали е достоверно.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари