Грациите донесоха четири медала за България от Световната купа в Баку

0
Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева се завръщат от азербайджанската столица с общо четири медала - три сребърни и един бронзов
Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева се завръщат от азербайджанската столица с общо четири медала - три сребърни и един бронзов Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева се завръщат от азербайджанската столица с общо четири медала - три сребърни и един бронзов

С финалите на отделните уреди завърши третата Световна купа за този сезон, която се проведе в Баку, съобщиха от Българска федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

България бе представена от индивидуалистките Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева. Двете грации се завръщат от азербайджанската столица с общо четири медала - три сребърни и един бронзов.

Елвира Краснобаева спечели сребърното отличие в многобоя вчера, а днес добави и сребро във финала на лента. Възпитаничката на Светлана Юриевна записа и седмо място на обръч, пето място на топка и четвърта позиция на бухалки.

Ева Брезалиева се прибира също с две отличия. Възпитаничката на Бранимира Маркова завоюва сребърен медал във финала на топка и бронз на обръч. Брезалиева записа и седмо място във финала на лента, а в класирането за многобоя остана на десета позиция.

Ансамбълът ни в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева записа днес четвърто място във финала на 3 ленти и 2 топки, както и шеста позиция на 5 обръча. Вчера грациите ни завършиха четвърти в многобоя.

Съдия за България в индивидуалната надпревара бе Християна Тодорова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари