Границата на Русия с Грузия се превърна в автомобилен пазар

1
Бягащите руснаци продават колите си заедно с място на опашката
Бягащите руснаци продават колите си заедно с място на опашката

Бягащите руснаци продават колите си заедно с място на опашката

Стотици руски автомобили блокираха границата на Северна Осетия с Грузия в опит да напуснат страната заради обявената мобилизация. Само за часове се натрупа огромна опашка, а мястото се превърна и в автомобилен пазар.

Властите на Грузия отвориха пешеходен пункт, което накара голяма част от бягащите да се опитат да се отърват от колите си, за да преминат границата по-бързо пеша. Много шофьори публикуваха обяви в социалните мрежи, в които посочват, че са готови да продадат автомобилите си заедно с мястото в колоната, пише Automedia.bg.

Собственик на BMW 328i, например, обяви, че е готов да се раздели с колата си за 1,5 млн рубли (около 52 000 лева). Мъжът твърди, че е на 6 километра от самата граница и с настоящите темпове на движение на колоната ще стигне до пункта след около седмица. Собственик на Subaru иска да направи същото и продава автомобила си за 400 000 рубли (14 000 лева).

На границата се появиха и прекупвачи на автомобили, които следят за хора, готови да се разделят с колите си на по-ниска цена. А изборът е огромен – от модели на Kia до луксозни коли на Mercedes-Benz. Освен тях, в интернет се появиха и оферти за продажба на скутери и велосипеди.

На свой ред, властите в Северна Осетия обявиха, че започват да връчват призовки не само на местните жители, но и на тези, които са се наредили на опашка, за да преминат в Грузия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    ПОТРЕБИТЕЛ
    Судя по всему начинает вырисовываться история с диверсией на газопроводах "Северный поток 1" и "Северный поток 2". Многие источники сообщают, что между Германией и Россией наметились контуры сделки "газ в обмен на нормализацию". Москва соглашалась поставлять газ и закрыть глаза на тему с турбинами. Это могло бы купировать в Германии экономический кризис и остановить срочный вывод из нее производства. В обмен Германия соглашалась на блокировку поставок Украине тяжелых вооружений, как индивидуально, так и на уровне ЕС/НАТО. Неудивительно будет, если через пару месяцев несколько десятков (или сотен) крупных немецких предприятий переедут в США, а "спасительный" американский СПГ будут продавать по пять евро за кубометр, о чем пишут уже давно коллеги в телеграме (https://t.me/legitimniy/13571). Для Зеленского и команды это крайне плохие новости. Нет экономики - нет денег - нет помощи - нет кредитов. Плюс США станут единственным «спонсором и куратором» Украины, а с ними уже не договоришься. Скажут отдать землю - отдадим. Скажут продать заводы за копейки- продадут. Скажут самоубиться - самоубьемся.#раскладка Такое ощущение, что кто-то решил ослабить именно Германию, ведь «случайный» вывод из строя газопроводы СП -1 и СП-2 (https://t.me/ZeRada1/10280), бьют больше по Германии у которой нет путей назад. При этом, это отличный козырь у Украинского ГТС, как и у турецкого потока. Конечно, это выгодно британцам и США, которые владеют самыми крупными нефтяными и газовыми ТНК. Конечно, цены на газ пойду вверх, а промышленники ещё быстрее побегут из Германии и ЕС в США и другие страны, где энергоресурсы дешёвые. Европейская политическая элита, сама убила свою мощь и величие, потому, что выбирало то, что советовал Вашингтон и Лондон, которые с самого начала преследуют цель усиления именно личного господства. Украинский кризис был придуман американцами и британцами, чтобы развалить ЕС и ослабить немецкий промышленный потенциал. Самое смешное, что в Германии и в ЕС элита знает и понимает, что их подставили и использовали «союзнички», но не могут это публично озвучить. Источник из экспертной среды указывает, что сейчас те, кто это сделал, попытается спихнуть всё на русских. Поэтому все следят в какой прессе первой выйдет месседж и версия о «русском следе». Могут использовать страну прокладку и её СМИ, но и тут будет легко понять, ведь сателлиты всегда находятся под чьим-то протекторатом.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари