Градушки се чакат на празничния 6 септември

0
От утре започва промяна във времето
От утре започва промяна във времето

От утре започва промяна във времето. Температурите ще се понижат с около 10 градуса, като захлаждането ще започне от Северозападна и Западна България. През неделния ден все още в Централна и Източна България ще бъде горещо.

Температурите в Западна България съществено ще се понижат и ще бъдат около 25-26 градуса, в Източна България все още ще е горещо с температури между 34 и 37 градуса. По-късно през неделния ден ще започнат валежи и в Централна и Източна България, на места ще има и гръмотевични бури и градушки.

Жълт код и за утре е обявен за Северна България заради бурен вятър, а за Източна и Южна България заради опасно високи температури.

В 11 области на Северна България се очаква бурен вятър. Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Силистренска и Шуменска. В тези области ще духа силен до бурен запад-северозападен вятър със скорост 14-19 м/сек и пулсации до 22-24 м/сек.

Жълт код е обявен и за 8 области в Южна и Източна България заради опасно високи температури. Кодът се отнася за областите Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Бургаска, Варненска и Добричка. В тези области ще бъде все още горещо с максимални температури около 35°-38°. По Черноморието също ще бъде горещо с максимални температури около 33-35°, във вътрешността до 37°. За Западна България е обявен зелен код.

През следващата седмица температурите още ще се понижат и ще бъдат близки до нормалните за септември - около 20 градуса в Западна България, малко по-високи в Централна и Източна България. До края на следващата седмица - 13 септември времето ще бъде предимно дъждовно, но ще има и слънчеви часове. От средата на септември се очаква ново затопляне, ще бъде сухо с максимални температури около 26-28 градуса, но няма да бъде горещо. 

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари