Нови гръмотевични бури ни очакват

0
Днес от север на юг през страната ще премине студен атмосферен фронт
Днес от север на юг през страната ще премине студен атмосферен фронт

Днес от север на юг през страната ще премине студен атмосферен фронт.

Още преди обяд на места в Северна България, а до края на деня в много райони на страната, ще превали краткотраен дъжд. На повече места и по-интензивни ще са валежите в Централна и Източна България. Има условия в отделни райони да се развият гръмотевични бури, възможни са и градушки.

В западната половина от страната вятърът ще е от запад-северозапад, а в източните райони ще е от североизток, до умерен. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в крайните югозападни райони до 33-34°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта по Черноморието ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд в северните райони, а до края на деня и по цялото крайбрежие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд придружени от гръмотевици. Вятърът ще е умерен от североизток, но на моменти ще е силен и поривист. Максималните температури ще са между 25° и 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала, след обяд на юг и временно до 4 бала.

В планините времето ще е динамично. Още сутринта в Стара планина, а около и след обяд и в останалите планини ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места и интензивни валежи, придружени с гръмотевици. С умерен до силен северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от север-североизток, ще прониква по-хладен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 15°. Атмосферното налягане до обяд ще се понижава, след пладне ще започне да се повишава.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари