Градският транспорт в Русе ще стане изцяло общински

3
20 електробуса ще допълнят автопарка
20 електробуса ще допълнят автопарка

20 електробуса ще допълнят автопарка

Техническото състояние и амортизацията на автобусите е една от основните причини Общинският съвет да приеме единодушно днес предложението градският транспорт в Русе да стане изцяло общински.

Темата с преминаването на градския транспорт изцяло към общината беше сред най-коментираните през последните седмици в отделните комисии. С нея и започна 22-ото заседание на Общински съветРусе, което се провежда присъствено след онлайн заседанията по време на COVID пандемията. Днес в залата присъстват и трима стажанти от Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“, които през изминалата седмица бяха на стаж в Общинския съвет и Областна администрация, съобщиха от Общиснки съвет - Русе.

Най-доброто решение за русенци и гостите на града е превозвачът да бъде един“, беше категоричен заместник-кметът Димитър Недев. Той разясни, че в Русе ще има нови превозни средства и че това ще помогне за постигането на по-добър социален ефект върху жителите на града.

Към момента Общински градски транспорт притежава 36 тролейбуса, с които извършва превоз, като в края на тази година 10 от тях ще излязат от употреба. В момента тече обществена поръчка за доставка на 20 броя употребявани тролейбуси. Очаква се те заедно със съществуващите вече тролейбуси и новите, които ще пристигнат през 2023 г., да задоволят необходимостта от промени в предлаганите градски транспортни услуги.

Така Община Русе ще постигне 95% ефективност на градския транспорт, категоричен беше Недев. 20 електробуса ще допълнят автопарка. Първият пристигна в Русе.

За една година частните превозвачи в Русе са отчели 140 000 лв. загуби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари