Градинари: Очакваме премиерът ще разбере проблемите в сектора

1
Градинари: Очакваме премиерът ще разбере проблемите в сектора
Градинари: Очакваме премиерът ще разбере проблемите в сектора Видео: NOVA

Държавата е изоставила сектора, казват от Националния съюз на градинарите

След срещата с премиера Николай Денков се надяваме, че той ще разбере, че проблемите в сектора не са свързани основно с пари, а с организацията, политиката и административната тежест. Това каза председателят на Националния съюз на градинарите Мариана Милтенова и посочи, че Съюзът включва производителите на всички плодове и зеленчуци в страната.

Милтенова поясни, че системата за единно плащане на площ, независимо от културите, е довела до пълен дисбаланс. Тя добави, че оттеглянето от сектора е от много време насам. По нейни думи има шест пъти намаляване на площите с домати и краставици, тъй като държавата е изоставила бранша.

Важен проблем е и високият данък добавена стойност от 20%, посочи Милтенова по NOVA. Тя допълни, че е против прилагането на новите геномните техники в земеделието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    селянин
    Кой е премиера и кой е сектора, за който той ще там нещо си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари