Говори Росен, шофьорът на ТИР, който евакуира 3 жени и 6 деца от Украйна

6
Стана ми жал и взех колкото хора можах, споделя той
Стана ми жал и взех колкото хора можах, споделя той Видео: NOVA

Българският шофьор на тир Росен Трендафилов е на 150 километра от  Киев, когато избухват военните действия в Украйна.

„Бях разтоварил камиона предходния ден в украинската столица и пътувах към полската граница. Бях спрял за почивка в един град, край който имаше летище, което бомбардираха. Именно звука от бомбите ме събуди. Първоначално помислих, че е станала авария в някой завод”, разказва той, предава NOVA.

Трендафилов тръгнал веднага към граничната бразда с Полша, където заварил близо 20-километрова опашка от леки автомобили. „Държаха ни два дни на границата. Европейските шофьори на камиони ни пуснаха, но един от граничните полицаи ме помоли да взема негова близка жена с две деца към Полша. Каза ми, че няма да имам проблеми”.

Когато отваря вратите на камиона обаче към превозното средство се приближават още хора, търсещи закрила. „Стана ми жал и взех колкото хора можах”, споделя той. Така в камиона се озовават три жени и шест деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    4
    София
    Браво!Велик си!Много благородно!
  • 9
    3
    русенец
    Да, човешка постъпка. А хората, които превозват бежанци от Сирия и Афганистан ? :) Те хуманисти ли са или трафиканти? Защото точно тук имаше интервю с украинка, студентка в Русе , която каза, че в пъти са се вдигнали тарифите на бусовете, превозващи хора между България и Украйна.
  • 15
    2
    иван гатев
    Едва ли има човек в такава ситуация да не помогне. Поклон човече!
  • 17
    1
    русенец
    Достойна постъпка. Да си жив и здрав Росене. И винаги лек път
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари