Говори репортер, който е със счупен череп след удар от полицай

1
МВР представя резултата от проверките за полицейско насилие
МВР представя резултата от проверките за полицейско насилие

МВР представя резултата от проверките за полицейско насилие

След сигналите за полицейско насилие - МВР представя резултата от проверките. От тях ще стане ясно имало ли е неправомерно използвана сила срещу протестиращи и ще има ли наказани униформени. В ефира на „Здравей, България” по NOVA говори репортер, който е със счупен череп след удар от полицай.

Репортерът на „Мач Телеграф” Николай Парашкевов е с шест шева на главата, след като полицай го напада в гръб, докато отразява протеста. „Паднах на земята и в момента, в който тръгнах да се изправям, той ме удари. Усетих, че ми се пукна главата, защото има един специфичен звук”, разказа той.

В отговор – „Жандармерията” показа счупени щитове и повредени каски от протестиращите. „Аз бях на първа линия и още в началото бях ударен с камък в интимната област. След което паднах на земята”, обясни младши инспектор Александър Върбев.

Униформените отказаха да коментират разпространените клипове с насилие, сред които този от столично заведение. Но се разграничиха от действията на въпросните полицаи. Точно те обаче са причината от „Продължаваме Промяната” да поискат оставката на вътрешния министър Калин Стоянов.

„Той, ако беше казал: „Голяма част от полицаите се справиха перфектно, но е недопустимо да се бият български граждани по кафенета и ресторанти. Аз ще направя абсолютно всичко възможно да видя кой е отговорен за това, че е недопустимо”. А той на следващата сутрин излезе и каза, че всичко е добре и всеки се е справил нормално”, смята съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Това изказване предизвика реакцията на силовия министър, който се включи в ефира на „Здравей, България”. „Не толерирам такъв вид поведение. Всеки, който е нарушил своите права, превишил е своите правомощия, ще си понесе отговорността. Както дисциплинарна, така вероятно и наказателна”, уточни той.

На въпроса как ще се търси конкретна отговорност, след като протестиращи твърдят, че част от полицаите не са имали идентификационни номера, Стоянов отговори: „Би следвало да има такива, но може да има единици случаи, при които да няма такъв номер”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари