Говори Ралица Агайн

0
Тя не смята, че има пропуски в работата си
Тя не смята, че има пропуски в работата си Видео: NOVA

Оставка след скандала „Олимпик”. 

Досегашният зам.-шеф на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн подаде оставка, а парламентът я прие спешно по време на извънредното си заседание.

Тя заяви, че решението й е морален акт и не смята, че има пропуски в работата си.

"Никога не съм бягала от трудни решения. Каквото съм преценила, че е необходимо, включително и най-тежките решения, съм ги предлагала на своите колеги", каза в „Здравей, България” Ралица Агайн.

Действително в сектора възникват проблеми почти ежедневно и те се решават. Има сериозни проблеми, защото премиите по застраховка „Гражданска отговорност” миналата година не бяха достатъчни. Очаквам, че и тази година да са недостатъчни”, допълни Агайн.

„Разшири се обхватът на лицата, които имат право да получат обезщетения по тази застраховка. Това ще увеличи разходите на застрахователите, които трябва да са готови да изплащат обезщетенията по този разширен обхват. Това са значителни проблеми в сектора”, обясни тя.

Секторът мина много тежки проверки, съвместно с Европейската комисия. Резултатите показаха, че цялостно той е стабилен”, каза още Агайн.

Ние сме тези, които носим отговорност за това кой акционер допускаме в български застраховател и това са много тежки решения”, заяви Ралица Агайн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари