Готвят се промени, за да работи безпроблемно Европрокуратурата у нас

0
Европрокуратурата ще има собствена администрация, собствен персонал, включително зачислени разследващи полицаи и следователи
Европрокуратурата ще има собствена администрация, собствен персонал, включително зачислени разследващи полицаи и следователи Снимка: БГНЕС

Европрокуратурата ще има собствена администрация, собствен персонал, включително зачислени разследващи полицаи и следователи

Премиерът Кирил Петков лично е уверил представителите на ЕП и ЕК, че ще направи всичко възможно Европейската прокуратура да работи безпроблемно на българска територия включително и със законодателни промени, които до седмица ще бъдат представени.

Това заяви началникът на кабинета Лена Бориславова, след като премиерът Кирил Петков се срещна с представители на ЕП и ЕК, предаде репортер на БГНЕС.

Законодателните промени ще включват Европрокуратурата да има своя собствена администрация, свой собствен персонал, включително зачислени разследващи полицаи и следователи, които да могат най-оперативно и независимо да провеждат всички необходими разследвания в страната, добави Бориславова.

Премиерът сподели за проблемите в правосъдната система. В този ред на мисли бяха изложени факти свързани със системните нарушения и подозрителни кредити, раздавани от ББР, премиерът разказа за язовирите и строежа им със свързани фирми без разрешения, както и за строителството на АМ Хемус, и пътищата от републиканската пътна мрежа.

С представителите на ЕК и ЕП бяха обсъдени възможностите за това как европейските и българските институции могат да започнат да работят по –добре и в опазването на евросредства.

Бе поет ангажимент от страна на България да предостави доклад на МФ за системни недостатъци в одитните процедури, свързани с проверката на разходването на евросредства.

"Не е оказван политически натиск, роля на премиера е да даде пълна свобода на разследващите органи", коментира Бориславова задържането на Бойко Борисов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари