Готови ли са заведенията да отворят при новите изисквания

1
Масите трябва да са на 2,5 метра разстояние, обслужващият персонал да е със защитни маски, а местата да се дезинфекцират след всеки посетител
Масите трябва да са на 2,5 метра разстояние, обслужващият персонал да е със защитни маски, а местата да се дезинфекцират след всеки посетител Видео: bTV

Един от ресторантите има външна тераса за 50 души, но с новите изисквания в нея могат да се настанят не повече от 10

Готови ли са собствениците на заведения да приложат новите противоепидемични мерки и да заработят с маси на открито? Първи ще отворят баровете на открито, като този на плажа в Бургас.

"Ние сме готови точно за 30 минути да изкараме всичко необходимо и да започнем да работим и да свърши почивката от 50 дена за нас", каза Надежда Лазарова, управител на плажен бар, предава bTV.

Масите на открито трябва да стават на 2,5 метра разстояние, обслужващият персонал да е със защитни маски, а местата да се дезинфекцират след всеки посетител.

"Трудно бихме могли да реагираме в рамките на поне седмица, както и да си подготвим обектите да са в тон с тези нови изисквания, с проверките от РЗИ, с отстоянията от гостите и т.н.", обясни Валентин Димитров, собственик на ресторант.

Валентин трябва да събере отново персонала си. Ресторантът има външна тераса за 50 души, но с новите изисквания в нея могат да се настанят не повече от 10.

"Персоналът е 18 човека, 10 души, които ще са отвън едва ли ще ни помогнат, просто, просто задържаме хората и ще гледаме да им осигурим някаква възможност за заплащане", заяви Валентин Димитров, собственик на ресторант.

В едно от заведенията за бургери във Варна правят само доставки по домовете. Оборотът пада с над 50%, а голяма част от персонала е в неплатен отпуск.

"Малко да се разчупи обстановката, хората да бъдат по-раздвижени, по-спокойни вече, че ситуацията отминава", коментира собственикът Петър Киров.

Заповедта с новите мерки влиза в сила от 6 май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари