Горя скара в павилион до Ледената пързалка в Русе

1
Павилионът е бил затворен, но явно дървените въглища в скарата не са били загаснали
Павилионът е бил затворен, но явно дървените въглища в скарата не са били загаснали

Павилионът е бил затворен, но явно дървените въглища в скарата не са били загаснали

За изминалите две денонощия екипите на пожарната са реагирали на 7 сигнала.

На 9 декември, между 19:40 и 20:05 часа, екип от Първа РСПБЗН е гасил запалване в метален контейнер на ул. "Георги С. Раковски" в Русе.

От 23:48 до 00:20 ч. в нощта срещу неделя пожарникарите от Първа РСПБЗН са изпратени на сигнал за запалена скара на ремарке, пригодено за барбекю на открито, намиращо се на пл. „Света Троица“ в Русе. На място е установено, че ползвателите на скарата са затворили павилиона, но явно дървените въглища в нея не са били загаснали, при което е възникнало запалване на капаците и са нанесени минимални материални щети.

През деня на 9 декември е бил посетен и още един сигнал за евентуален пожар, който не се е потвърдил - съобщението е било за „искри излизащи от прозореца на салона на бившия корабен техникум“. Проверката на място е установила, че се извършват ремонтни дейности в салона на училището, а сигналът е подаден от съседен жилищен блок.

На 10 декември, за времето от 10:37 до 11:04 ч., екип от Първа РСПБЗН е извършил обезопасяване на лек автомобил след настъпило ПТП. Произшествието е възникнало на адрес в гр. Русе на ул. Николаевска № 64. Водачка на лек автомобил с марка „Опел“ , модел „Зафира“ е предизвикала ПТП, при което е нанесла щети по фасадата на сграда и електрическо табло. Жената не е пострадала. От екипа са предприети мерки за обезопасяване на автомобила.

Вчера по обед, между 12:33 и 13:45 часа, пожарникари от Втора РСПБЗН с два автомобила са посетили адрес на ул. "Околчица" в Русе по сигнал за възникнал пожар в апартамент в бл. 82. При пристигане на място е установено, че апартаментът е заключен и е с метална входна врата. Проникнато е през терасата на жилището, с помощта на стълба. Апартаментът е бил силно задимен. Пожарът е възникнал от забравен котлон на готварска печка. Горенето е ликвидирано на площ около 2 кв. м. В жилището не е имало хора, открито е загинало домашно животно - куче.

В 14:37 часа в неделя екип от Първа РСПБЗН е посетил сигнал за дим от двигателния отсек на лек автомобил, намиращ се на ул. "Асен Златаров" в Русе. На място е установен автомобил с марка „Фолксваген“ и собственикът му. От предната решетка на колата се е усещала слаба миризма на бакелит, като тя била опръскана с прах от пожарогасител от друг гражданин. На собственика е препоръчано да транспортира автомобила до сервиз за установяване на причините на настъпилите технически проблеми.

Тази нощ, за времето от 03:24 до 03:50 часа, пожарникари от Втора РСПБЗН са гасили горене в отпадъци в метален контейнер на ул. Измаил в Русе. Горенето е ликвидирано на площ от около 2 кв. м., без щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари