Горя „Рено Клио“ на паркинг до МОЛ-а

0
Застудя и русенци започнаха да палят контейнерите за отпадъци / Снимката е илюстративна
Застудя и русенци започнаха да палят контейнерите за отпадъци / Снимката е илюстративна Снимка: Флагман

7 пожара са гасили огнеборците през почивните дни в Русенско.

Запалени отпадъци в метален контейнер са гасили служители на Втора РСПБЗН в събота преди обед на бул. "Липник" в Русе.

Същия ден в ранния следобед екип на районната служба е изпратен да потуши запалване в друг метален контейнер, този път на ул.  Майор Атанас Узунов в Русе.

По-късно около 14:50 часа екипът е реагирал по сигнал за пожар в лек автомобил „Рено Клио“ на паркинга до МОЛ-а на бул. "Липник".

Инцидентът според пожарникарите е възникнал вероятно заради техническа неизправност - подсилен или неправилно оразмерен предпазител в ел. табло на автомобила.

Вечерта за времето 17:20 - 17:55 противопожарен екип е изпратен да гаси пожар в сухи треви и храсти в гробищния парк до с. Басарбово. Горенето е ликвидирано с лопати и тупалки. Предполага се, че е била проявена небрежност при боравене с открит огън - оставена без надзор запалена свещ. Вечерта в 21:59 часа два противопожарни автомобила са изпратени по сигнал за възникнал пожар в жилищна сграда в с. Просена. Единият екип обаче е върнат, тъй като междувременно е получено обаждане, че запалването е било потушено. При пристигане на място огнеборците са установили, че пламъчното горене е прекратено от собственика, но се е наложило да доизгасят локални огнища с обща площ около 2 кв. м. Най-вероятната причина за възникване на пожара е късо съединение на осветителната ел. инсталация, в една от стаите. При произшествието няма пострадали хора. Обитателите са били евакуирани от къщата.

Вчера за времето от 07:00 до 07:35 часа екип на Втора РСПБЗН-Русе е изпратен да гаси запален пластмасов контейнер в гр. Русе на ул. Хан Омуртаг.  Заради  проявена небрежност при боравене с открит огън - изхвърлена незагаснала жар в контейнера или незагасена угарка от цигара са нанесени щети по контейнера. Вчера вечерта в 22:17 часа екип служители от Втора РСПБЗН-Русе с един автомобил са били изпратени на пожар в кола с марката БМВ в гр. Русе,  на бул. Съединение до № 29. Пожарът е загасен с около 300 л. вода и 10 л. пенол на площ от около 2 кв. м. Унищожен е двигателен отсек. Предполага, че запалването е било по време на движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари