Горя къща в квартал "Селеметя"

2
Нанесени са щети на мебели и техника
Нанесени са щети на мебели и техника

За изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са излизали на 12 сигнала за произшествия, инциденти и оказване на помощ.

Пожари в сухи треви и храсти, без щети, огнеборците са погасили в землищата на с. Семерджиево; на с. Голямо Враново; до гробищен парк в гр. Бяла; в необитаем имот в гр. Сливо поле; до кв. ДЗС – Русе; в близост до къщи на ул. Белмекен в Русе.

Потушили са и две запалвания в отпадъци – в Русе на ул. Кръстец и в двор на частен имот в с. Чилнов.

От 17:30 до 19:30 часа екипи от Първа РСПБЗН и ССОД-Русе са участвали в гасенето на горски низов пожар, възникнал в  землището на с. Басарбово. Произшествието е ликвидирано на площ около 1000 кв. м., като огънят е унищожил иглолистна гора на площ от около 1000 кв.м.

За времето от 18:13 до 19:50 часа два екипа от Първа РСПБЗН са пратени на сигнал за пожар в стая на къща, обитавана от мъж на ул. Табия. Запалването, възникнало най-вероятно от късо съединение е ликвидирано на площ около 16 кв. м. Пострадали няма, но са нанесени щети на мебели и техника.

Служители от Втора РСПБЗН, за времето от 22:26 до 23:10 часа са били изпратени да окажат помощ на ЦСМП на адрес в Русе, където са съдействали за отваряне на жилище и изнасяне на мъж с инсулт.

Тази нощ един екип на пожарната е пратен за съдействие и на служители от пътна полиция, за обезопасяване на местопроизшествие и автомобил, катастрофирал на ул. Николаевска в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари