Горски даряват 600 елхи за благотворителност

0
Средствата за закупуване на дръвчетата ще бъдат дарени на дете с тежко онкологично заболяване
Средствата за закупуване на дръвчетата ще бъдат дарени на дете с тежко онкологично заболяване Снимка: БГНЕС

За втора поредна година Министерство на земеделието и храните съвместно с Югозападното държавно предприятие – Благоевград ще проведат кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете“.

В рамките на инициативата ЮЗДП осигурява 600 живи елхички от видовете обикновен смърч, ела, зелена дугласка, като част от средствата за закупуване на дръвчетата ще бъдат дарени на дете с тежко онкологично заболяване, информира kmeta.bg.

Благотворителната продажба на коледни дръвчета в контейнер започва на 8 декември – четвъртък, а локациите са четири. Първата е в Благоевград пред сградата на ЮЗДП, втората е в Кюстендил пред сградата на Държавно ловно стопанство „Осогово”, третата е в Гоце Делчев пред постройката на Държавното горско стопанство. Последната дестинация, където може да се купят от тези елхи, е в София пред сградата на Министерството на земеделието и храните и пред паметника на Патриарх Евтимий.

През миналата година от благотворителната кампания на Министерството на земеделието и храните бяха събрани 35 000 лева. Средствата бяха използвани за специализирано обучение на над 400 души, работещи с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики.

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари