3-годишният Марти се нуждае от средства за спешна рехабилитация

0

Лечението и престоят в център за рехабилитация в Турция за една година струват 69 000 евро

Зов за помощ - 3-годишно дете се нуждае от средства за спешна рехабилитация, за да може да ходи.

Борбата на малкия Мартин започва още от самото му раждане. Той се ражда с разширени вентрикули, които впоследствие нарастват драстично и на 4-месечна възраст лекарите му поставят диагнозата вътрешна и външна хидроцефалия.

Веднага момченцето е оперирано, за да му поставят клапа на гръбначния стълб. Надеждите на родителите му, че кошмарът е свършил обаче се оказват напразни, сподели bTV.

В следващите няколко месеца детето започва да изостава двигателно и лекарите му поставят и диагнозите детска церебрална парализа и епилепсия.

Семейството заминава в Турция за второ мнение и след множество изследвания и там лекарите потвърждават всички диагнози. Сега Мартин е на 3 години, но все още не може да ходи. След проведено лечение в специализиран център за рехабилитации в Турция той има огромен напредък. Може да лази, да се изправя и да стои за кратко прав.

Специалистите обаче са на мнение, че трябва още една година интензивна рехабилитация, за да може детето да проходи.

Нужна е спешна, усилена рехабилитация, за да може това да се лучи. Средствата за това обаче са непосилни за родителите на Мартин. Лечението и престоят за една година струват 69 000 евро. Семейството спешно трябва да събере 16 905 евро, за да продължи лечението и Мартин да шансове за пълноценен живот.

Ако имате желание и възможност да помогнете на малкия Мартин да проходи, можете да го направите като дарите средства. Ето и данните на дарителската сметка:

Първа инвестиционна банка

IBAN: BG80FINV91501317365871

BIC: FINVBGSF

Титуляр на сметката: Мартин Йорданов Йорданов

https://paypal.me/Martiyordanov?locale.х=bg_BG

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари