Горан Благоев: Ще е чудо, ако не бъде избран митрополит, който откровено е русофил

0
'Руското влияние в българската църква, ако си мислим, че може да бъде пресечено жестоко се лъжем''
'Руското влияние в българската църква, ако си мислим, че може да бъде пресечено жестоко се лъжем'' Снимка: Евроком

'Руското влияние в българската църква, ако си мислим, че може да бъде пресечено жестоко се лъжем''

Йоаникий от две години не беше в добро състояние. Сега трябва да следим нещата. Определи се временно управляващ епархията. От анонимни източници разбрах, че изборът няма да се бави. Това заяви журналистът Горан Благоев в ефира на ''Евроком''.

''Лично аз имам основателното притеснение, че ще бъде сложен нов Сливенски митрополит. Това ще бъде човек, който е удобен за бизнеса. Ще трябва да е удобен и на хора с руско влияние.

Самият Варненски митрополит не може да кажем, че не е под руско влияние. За мен ще бъде истинско чудо, ако не бъде избран митрополит, който откровено е русофил, а ясно си дава сметка какви са интересите на българската държава и българското общество'', добави още той.

''Руското влияние в българската църква, ако си мислим, че може да бъде пресечено жестоко се лъжем'', подчерта Благоев.

''По-съществената част от досиетата им е унищожена. Стигнахме до там Търновският митрополит да ме обвинява, че съм агент на ДС. Защо при очеваден документ, в който има три имена за доверени лица на държавна сигурност. И когато разкриваха досиетата не се взеха мерки'', уточни Василев по повод сведенията, че 11 от общо 15 български митрополити, врекли се в служба на Бога, са служили на Държавна сигурност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    10
    112
    Наистина Русе е пълен с долна комунистическа паплач ! И кажете как да просперира ,като се живее в 60те години на миналия век !
  • -5
    9
    Lqlq
    Слава на Зеленски! Слава на Украйна!
  • 8
    8
    Зрител
    Когато ГБ работеше в БНТ, славословеше църквата и поповете. А когато го уволниха, започна да критикува православието.
  • 3
    7
    фена на Путин
    Майка ти да еба ! А какъв да изберат ? Хуйофил ли ? Дето клеца момченца. Започвате да прекалявате с делението на фили и фоби. Поне русофилските попове не ебЪт деца, за разлика от католическите содомити, способни да го начукат и на дупка в олтара, докато проповядват.
  • 2
    6
    fero
    ГЛУПАК.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари