Google счупва езиковите бариери

2
Днес от Google продължават да разширяват границите на възможностите с ...
Днес от Google продължават да разширяват границите на възможностите с ...

Интернет гигантът Google винаги се стреми да осигури най-доброто за своите потребители. Превеждането на уеб сайтове и документи чрез Google Translate отдавна е нещо обичайно за потребителите.

Днес от Google продължават да разширяват границите на възможностите с обновеното приложение на преводача за телефони. То има функцията да разпознава говорими и писмени езици и да ги конвертира в текст. Апликацията все още ще работи само с няколко езика – английски, испански, френски, немски, италиански, португалски и руски. 

Насочвайки камерата на мобилното устройство към определен текст (уличен знак, списъци, съставки, ръководство за употреба и др.) потребителите ще могат мигновено да видят текста трансформиран  върху екрана на телефона, в зададения от тях език

Софтуерът е разработен от бразилско-американската фирма Otávio Good. „Днешните новини ни дават още една крачка към превръщането на вашия телефон в универсален преводач и ни изпращат в един свят, където езикът вече не е пречка за откриване на информация или свързване на един човек с друг", каза Барак Туровски, член от екипа на компанията.

Актуализациите ще бъдат пуснати в действие до няколко дни и ще се поддържат от Android и IOS. От компанията ще продължават да работят за подобряване на качеството на преводите и добавянето на нови езици.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари