Google ни дава контрол над личните данни

0
Компанията пуска нова функция
Компанията пуска нова функция

Google дава по-голям контрол на потребителите над техните лични данни.

Компанията пуска нова функция, наречена About me, чрез която всеки ще може да избира каква информация да е публично достъпна в профилите му в различните услуги на интернет гиганта, пише Дневник.бг

Компанията създава About me в следствие на намаления фокус върху Google+. Досега данните се съхраняваха в социалната мрежа и се управляваха от там. Но тъй като Google+ вече не е задължителен за използване на услугите на компанията, тя създава новата функция.

Чрез нея потребителят ще може да преглежда профилите си в различните услуги и да вижда как изглеждат те за неговите приятели и за всички останали. Той ще има възможност да определя кои данни да се виждат и от кого, както и напълно да изтрива дадена информация, ако прецени. Все пак Google не позволява изтриването на всички данни - името, снимката и рожденната дата трябва да останат, макар че могат да се скриват частично или да се редактират.

Като цяло структурата на About me напомня много на тази на Google+. Идеята е да даде по-лесен начин на потребителите да управляват данните си.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари