Google манипулират резултатите в търсачката си

0
Въпросът дали Google умишлено влошават качеството на резултатите в търсачката е въпрос на лично мнение
Въпросът дали Google умишлено влошават качеството на резултатите в търсачката е въпрос на лично мнение

Eдна от основните мисии на Google е да организира огромното количество информация в интернет така, че да я направи достъпна и полезна за всички нас.

В голяма степен можем да кажем, че търсачката на компанията определено постигна тази амбициозна цел и днес е уеб сайт, без който никой от нас не би намерил толкова лесно данните, от които се интересува.

Въпреки очевидните ѝ предимства, обаче има много анализатори, обвиняващи начина, по който Google индексира отделните страници в своята търсачка.

Съвместно изследване на компанията Yelp, професора от Harvard, Майкъл Лука и Тим Ву, който измисли термина „неутралност в интернет“ също стига до заключението, че Google толерират определени уеб сайтове за сметка на други, информира Engadget.

Според данните в него компанията постоянно променя своите филтри на търсене, за да показва на най-челни места в търсачката публикации от своите услуги, като например Google+.

Eкспериментът им е проведен с 2690 потребители, които първо използват по нормалния начин официалната страница на Google, а след това търсят съдържание в нея с допълнителен плъгин, който се казва Focus on the User. Oт своя страна това е заглавие, което автоматично агрегира резултати от сайтове на трети лица, вместо Google+ и резултати показват, че потребителите са кликвали около 45% повече на показаните линкове с Focus on the User, тъй като тяхното съдържание е било много по-интересно и полезно за тях.

 Въпросът дали Google умишлено влошават качеството на резултатите в търсачката е въпрос на лично мнение, но за нас потребителите е добре да знаем, че дори в някаква степен това да е така в интернет има много допълнителни добавки и инструменти, които могат да ни показват по-релевантни отговори на заявките ни.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари