Гонят италианския Робинзон Крузо от острова му

1
Италианец живее на самотен остров десетилетия наред
Италианец живее на самотен остров десетилетия наред Видео: BULGARIA ON AIR

История достойна за филм.

Италианец живее на самотен остров десетилетия наред, разказва BULGARIA ON AIR. Мауро Моранди се заселва на малкия остров Будели, за да остане насаме с природата. Идилията му обаче е напът да бъде разрушена, тъй като може да бъде прогонен от там.

Историята на италианския "Робинзон Крузо" започва преди около 30 години. Тогава Мауро Моранди решава да се отдаде на отшелнически начин на живот. Заселва се на безлюдния остров Будели, намиращ се недалеч от Сардиния. 

Споделя, че животът му е една сбъдната мечта. И как може да не е? 

Будели е известен с невероятната си природа и прекрасните си розови пясъчни плажове. 79-годишният Моранди създава своя малък рай. Не иска и не му трябва много. 

Живее в унисон с природата, а през годините присъствието му на острова се толерира. 

Той се превръща в неофициален пазач и екскурзовод на Будели. И се грижи туристите, които посещават райското кътче, да не изхвърлят безразборно отпадъци. 

Идилията обаче е напът да бъде разрушена. Преди две години островът е включен в националния парк "Архипелага Ла Мадалена". А властите искат да изгонят възрастния мъж, тъй като смятат присъствието му за несъвместимо с дивата природа. 

Въпреки натиска Моранди отказва да напусне. Той смята, че животът му на острова не вреди по никакъв начин. И е готов да се бори, за да остане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари