Гонят германци от домовете им, за да настанят бежанци

0
В Германия жена ще бъде прокудена от дома, в който тя е отгледала своите деца, за да се настанят бежанци
В Германия жена ще бъде прокудена от дома, в който тя е отгледала своите деца, за да се настанят бежанци

В Германия жена ще бъде прокудена от дома, в който тя е отгледала своите деца, за да може местният градски съвет да превърне блока в подслон за бежанци. Бетина Халби е получила писмо по-рано този месец, в което й било казано, че тя трябва да напусне дома си от 16 години в Нихайм в Западна Германия.

51-годишната медицинска сестра разполага с време до май следващата година да освободи жилището на фона на трудностите, които изпитва Германия при намирането на жилища за хилядите бежанци и мигранти, които пристигат в страната всеки ден.

„Изпаднах в шок. Не мога да опиша начина, по който се чувствам, заради отношението на градските власти. Като ритник в зъбите е”, казва майката на две деца пред Die Welt.

Градските власти оправдават своите действия, заявявайки, че това е „безплатно” решение на проблема с прилива на бежанците в града.

„Нова жилищна сграда за 30 бежанци би струвала 30 000 евро. Това решение няма да струва нищо”, казва Райнер Видал, кметът на града. Той добавя, че трите бежански центъра в Нихайм вече са препълнени.

За изгонването на Халби стана известно в Германия, след като тя описа ситуацията си във Фейсбук.

Там постът е споделен над 200 000 пъти. Все още не е ясно, дали градският съвет има правното основание да гони Халби от предоставеното й жилище, защото наемателите са силно защитени от германските закони и могат да бъдат изселени, само ако нарушат договора за наем.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари