Голяма верига продава бензин със 70% отклонение от качеството

0
Лукарски: Цените наистина са високи, но обяснение за това трябва да даде КЗК
Лукарски: Цените наистина са високи, но обяснение за това трябва да даде КЗК

Нека да се спре със спекулацията, че Министерството на икономиката може да регулира цената на горивата. Цената на горивата е такава каквато е и държавата не може да оказва влияние. Цените наистина са високи, но обяснение за това трябва да даде КЗК. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Това което прави министерството е да проверява качеството на горивото, количеството отчетено от бензиноколонката дали съответства на количеството в резервоара на автомобила и дали продадените количества се отчитат в НАП, уточни министърът.

По повод проверките ни ще ви уверя, че предстоят структурни и персонални промени в Държавна агенция по метрологичен и технически надзор. Те ще са на най-различни нива, категоричен беше Лукарски.

Днес беше поставен държавен рекорд по некачествено гориво от голяма верига бензиностанции, съобщи министър Лукарски. Отклонението, което беше отчетено в качеството на бензина под 70%. Един от уредите дори е отчел, че този показател не отговаря на бензин. Такъв случай в 10-годишната история на проверките не сме имали", призна Лукарски.

"За да избегнем такива случаи сме предложили да се създаде единна система между НАП, Митници и Българският институт по метрология и Държавна агенция по метрологичен и технически надзор. В противен случай, докато приключи проверката това некачествено гори вече може да е отстранено от бензиностанцията или да е изтекло в резервоарите на много коли".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари