Голям пожар в квартал „Чародейка“

1
Горяла е работилница за изработка на мебели
Горяла е работилница за изработка на мебели Видео: Русе Медиа

Голям пожар избухна тази нощ в Русе. Горяла е работилница за изработка на мебели.

Заради труднодостъпната местност се е наложило пожарникарите да вървят пеша до мястото на инцидента. За щастие няма пострадали хора. Огънят е избухнал около 3 часа в местността Сухия кладенец, която е в близост до училище „Никола Обретенов“ в жк „Чародейка“, предава Русе Медиа.

Сигнал за пожара е подал съседът, който живее в близост до работилницата. Когато станал през нощта, видял огромните пламъци. Няколко екипа на пожарната са пристигнали много бързо, а от Енергото са спрели тока. Огнеборците обаче са имали затруднения да стигнат до мястото на пожара, тъй като единственият вариант е изронен черен път, който за автомобилите в даден момент се оказал почти непреодолим. Заради запалените плоскости от ПДЧ, които са силно горими, се е наложило пожарните да извършат над 6 курса за дозареждане с вода. Водата от гасенето пък се е стекла по пътя и мястото се е превърнало в едно огромно блато, и то наклонено от едната страна. Имало е реална опасност от преобръщане на автомобил.

Повече от 6 часа продължи борбата с огнената стихия, тъй като е имало много локални огнища. Наложи се на терен да се прави смяна на пожарните екипи, които трябваше да преминат пеша през училищния двор.

Гледката на опушените и изцапани огнеборци се оказа изключително вълнуваща за играещите там деца и малките ученици помолиха пожарникарите за снимки. Въпреки умората си, мъжете намериха сили и за това и спечелиха много нови млади фенове, заедно с интересен завършек на тежката нощна смяна.

От екоинспекцията в Русе извършват проверка дали има опасно замърсяване на въздуха, тъй като в голяма част от града е имало дим и неприятна миризма. Причините за пожара се изясняват.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари