Голи мацки на плаж сред снежните преспи

5
Страхотни мацки на плаж сред преспите на Сибир
Страхотни мацки на плаж сред преспите на Сибир

"Белите плажове на Сибир" е един от проектите, чрез който се популяризира туризмът в безкрайните, сковани от студ територии на Русия. "Плажовете" са пространства, побелели от сняг, където ентусиастите сибиряци се снимат с аксесоари, подходящи по-скоро за тропическия климат - изрязани бански костюми, чаши с коктейли, палмови клонки, плажни чадъри.

Проектът е част от рекламна кампания на Руския туристически борд, пише "Дейли мейл", но според авторите на инициативата това е скромен проект на приятели, а главните героини на фотосесията са обикновени момичета от Железногорск, а не професионални фотомодели. 

Сибир не се нуждае от същото количество туристи, каквито привличат топлите страни, смятат авторите на проекта. Според тях снежните простори са красиви, ако се гледат отдалеч, а посещението на Сибир е изпитание, достойно за единици. Тук идват най-смелите пътешественици, които разбират особената му красота, способни са да оценят суровата му естетика и да попият силата на студа. 

Инициативата, обединена под мотото "Аз съм сибиряк", популяризира сибирската култура в цял свят, а комерсиалната й част включва разпространение на продукти, "каквито ползват сибиряците" - шапки, ръкавици, анораци, фланелки. Вече е са изчерпани ледените чашки за водка, 690 рубли комплектът. Един от най-скъпите артикули са "мечешките кецове" за 99 хил рубли, снабдени с остри мечешки нокти отпред, които позволяват екстремно изкачване по отвесни повърхности, както гласи рекламата им. 

Силиконовата гривна "Зверска сила" обещава да събуди сибирската сила на купувача само за 190 рубли. Ледените очила I’m Siberian - с прозрачни - като леда на езерото Байкал, рамки и яркосини - като небето над тайгата, стъкла пък били подходящи за пътуване в топлите страни, защото от тях вее хлад. 490 рубли. Кедровите ядки и шишарки се раздават безплатно. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари