Големият буферен паркинг за ТИР-ове е почти готов!

15
В Русе скоро ще бъде завършен новият буферен ТИР-паркинг
В Русе скоро ще бъде завършен новият буферен ТИР-паркинг Снимка: Росен Петров / Facebook

В Русе скоро ще бъде завършен новият буферен ТИР-паркинг

В близките дни ще приключи изграждането на големия ТИР-паркинг в Русе, който се изпълнява от частна фирма върху общинска земя на булевард "България". Този нов инфраструктурен обект е предназначен да осигури място за около 700 камиона. Паркингът ще има изключително важна роля през лятото, когато според неофициална информация от Министерството на транспорта се очаква да започне ремонтът на Дунав мост 2.

Създаването на големия ТИР-паркинг представлява важна стъпка за Русе, особено предвид предстоящите ремонтни дейности на Дунав мост 2. Тъй като ремонтът може да предизвика временно затваряне на моста или ограничения в движението, наличието на подходящи паркинг места за тежкотоварните превозни средства ще бъде от съществено значение. ТИР-паркингът ще предостави необходимото пространство и удобства на шофьорите и ще допринесе за подобряване на транспортната инфраструктура в града.

Очаква се, че големият ТИР-паркинг ще бъде допълнително оборудван с необходимите удобства и мерки за сигурност, които ще осигурят комфорт и безопасност на шофьорите и техните превозни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Николай Йараков
    Дано да падне моста без жертви та дави еба паркинга
  • 1
    5
    Пригожин
    Стига сте лаели, а елате пътувайте всеки ден до работа в КТМ например или пт Мартен до Русе. Откак почна ковид истерията, колоните тирове нараснаха, а с войната се и удвоиха. Лично аз всеки месец прекарвам в задръствания поне няколко часа. Това е преразход на гориво и е нищо в сравнение с таксата за тоя паркинг! А не съм само аз, това са хиляди хора, които не могат да стигнат навреме на работа или да се приберат. А знаете ли колко пъти ни отклоняват през Николово, Мартен, КТМ? Това са 12 км отгоре или едни 20 минути, ако се заобикаля през Монтюпе! Кой ще ми плати на мен бензина, да не говорим закъсненията за работа, от там и произтичащи от това проблеми? А колко хора загинаха при катастрофи в спрели тирове? И то млади хора. Минете към Мартен, пътя вече прилича на гробище! Стига сте се скъпили за 50 лева, щото с тоя ТИР изкарвате хиляди. А и за вас ще е по- добре, че ще намалеят задръстванията. Паркинга сигурно е нещо глупаво за постоянно решение, но по-добре с него. Чакаме и магистрала, втори мост и тогава ще ви питам за таксите, които ще плащате за магистрала, паркинг и нов мост.
  • 1
    4
    мм
    не си разбрал човече на маргините е но все тази та ще стои патрулка и ще вкарва камионите задължително в паркинга нищо че в нормалните паркинги им вземат 10 лв или 5 евро
  • 1
    3
    Шморца
    Боку пак ше лапа дивиденти. Еи няма наяждане тоя тулуп.
  • 14
    2
    Шофьор
    Пълненето на гушата на Таки продължава. Законен рекет, за да идеш на границата 25 лв. и защо? Защото не може да се организират нещата и да се случват нещата на границата. Сега минаването на границата ще стане 97 лв.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари