Големите играчи във футбола обещаха пред Борисов да действат честно

0
Каква е ролята на Сотир Цацаров по време на срещата остава загадка
Каква е ролята на Сотир Цацаров по време на срещата остава загадка Видео: bTV

Новото футболно първенство да бъде честно и без скандали. Това са обещали пред министър-председателя Бойко Борисов ръководителите на трите най-големи български футболни клуба - Георги Домусчиев ("Лудогорец"), Гриша Ганчев ("ЦСКА-София") и Васил Божков ("Левски").

Срещата е била организирана от премиера, като на нея присъстваха още главният прокурор Сотир Цацаров, заместник-главният прокурор Иван Гешев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и президентът на БФС Борислав Михайлов.

Не беше посочено защо на срещата е присъствал Цацаров и каква е била ролята му, пише Дневник.

"Договорихме се, дано да е за последен път и да има феърплей. Разбрахме се да не се купуват мачове, да не се купуват съдии, да не се пробиват отбори. Да има пълен феърплей и да победи най-добрият", заяви Ганчев.

Участниците изтъкнаха, че идеята за срещата била да се осигури спокойствие преди началото на футболното първенство, чийто сезон започва в петък.

Лаконични бяха отговорите, свързани с двете големи теми - за скандала с отстранените от "Черно море" футболисти след съмнения за участие в манипулиране на мача с ЦСКА и за желанието на червените да сключат нов договор за телевизионните права, тъй като виждат четворен конфликт на интереси покрай Кирил Домусчиев.

Михайлов каза, че скандалът, белязал решителния последен кръг на миналия сезон, не е обсъждан, "защото никой не е питал". А по темата за телевизионните права посочи, че е работа на Комисията за защита на конкуренцията да прецени има ли конфликт на интереси.

На въпрос защо изобщо се налага Борисов да прави такава среща, Михайлов отговори: "Господин Борисов се грижи за цялата държава. Футболът е феномен и съответно спокойствието между феновете дава спокойствие на всички граждани на България".

Президентът на БФС допълни, че два мача с участието на България са разследвани - с Чехия и Косово. "Това (футболното хулиганство) е проблем и с такива срещи може да бъде не абсолютно изгладен, но може да се повлияе", заяви Михайлов.

"Собствениците на футболните клубове заявиха, че отборите им ще бъдат водени от принципите на честната игра. По думите им няма да се допуска напрежение на терена, което да се пренася към агитките. Няма да се позволят и заплахи към футболните съдии", посочиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Както и в други случаи, Михайлов заяви, че БФС няма функции да разследва подобни скандали. "Аз също съм гражданин на България, като всички вас, и също съм чувал такива неща (за натиск върху съдиите), но винаги съм казвал, че всички знаят моя телефон и нито един съдия не ми се е обадил за 14 години. Ако има сигнал, трябва да се обърнат към компетентните органи. Футболният съюз не е такъв."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари