Големите градове у нас масово губят населението си

0
В Русе и Стара Загора повече хора си тръгват, отколкото пристигат
В Русе и Стара Загора повече хора си тръгват, отколкото пристигат Видео: NOVA

Само Пловдив, София и Варна остават магнит за добър живот

Населението в почти всички големи градове в България, включително и София, намалява. Тази негативна тенденция коментира старши изследователят в Института за пазарна икономика Петър Ганев в предаването „Здравей, България” по NOVA.

Той обясни, че причина за това е тежката възрастова структура. Пандемията също е ударила големия град, за сметка на периферните общини.

София, Пловдив и Варна са градовете, които устойчиво, механично, привличат хора. Там се заселват повече, отколкото се изселват”, каза още той. Официалните данни обаче показват, че големите градове масово губят населението си.

Когато усетиш механично, че хората си тръгват - автобусите са по-пълни на излизане, отколкото на влизане, тогава е още по-тежко. Това се вижда в градове като Стара Загора и Русе. Тоест - ти си в топ 6, а повече хора си тръгват, отколкото пристигат”, поясни експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    русенец
    Да, също така шумен, с отровен на моменти въздух, прашен, но пък с кмет-слънце! Моля се да го пробутаме за кмет на София, че да им ебе мамата и на тях!
  • 6
    1
    Стефан
    Русе,град със затихваща функция,без инфраструктура,разкъртени улици,разбити улици,изпочупени градски автобуси ,застаряващо население и отчаяни хора.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари