Глупостта уби двама българи

3
Според МВР, виновниците за убийството на двамата полицаи са сирийски граждани, ползващи се с хуманитарен статут
Според МВР, виновниците за убийството на двамата полицаи са сирийски граждани, ползващи се с хуманитарен статут

Освен физическите убийци на българските полицаи кой носи моралната отговорност за смъртта им?

А сега, след първоначалния шок и докладвания и свален гневен статус, малко по-спокойно за убийството в Бургас, пише в коментар Lentata.com

Според МВР, виновниците за убийството на двамата полицаи са сирийски граждани, ползващи се с хуманитарен статут. Напомням, че хуманитарният статут се предоставя на лица, принудени да напуснат родината си, където са изложени на реална опасност от смърт или тежки репресии.

В контекста на всичко, което знаем за конфликта в Сирия, спокойно можем да заключим, че става дума за яростни противници на президента Башар Асад, получили хуманитарна закрила в България.

Ако стъпим върху изнесената от МВР информация до момента, и тя се потвърди във времето, аз бих формулирала въпросите си така:

Защо сирийци, получили хуманитарна закрила в България, се отблагодаряват на България и българския народ, участвайки в престъпна дейност и убийство на двама български полицаи?

Възможно ли е все пак тези лица да са престъпници, и репресиите спрямо тях от страна на сирийски режим, да са оправдани?

Освен физическите убийци на българските полицаи кой носи моралната отговорност за смъртта им?

Здравият разум ми казва, че това са всички онези розови активисти, които от 2015 насам размахват плюшени мечета за "Добре дошли" на стотици хиляди непроверени лица, често изповядващи враждебна на християнството култура и религия.

Отивам да сложа цветя на мястото, където глупостта уби двама българи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    11
    Spermaman
    Не съм казвал, ама пак ще повторя. Асад използва ситуацията да се отърве от "циганите" си. Нормалните сирийци са хора като всички останали. Да не говорим че и голям процент от тях са християни, и си живеят нормално с мюслитата.
  • 5
    10
    Ftyre
    Как така този идиот-шофьора , стигна толкова бързо до Първомай? Тук говорим за организирана престъпна групировка.
  • 19
    9
    Отечен
    Хайде стига с това "геройство" ?! Кое му е героичното да застанеш странично пред автобус, който вече два пъти е отказал да спре на полицията? Идея си нямам какво обучение получават полицаите ни, но очевидно е кьопаво. Клипчета в ютуб да бяха гледали как се прави в щатите и можеха сега да са живи. Карай след автобуса, уведоми жандармерия или съответните групи, които разполагат с тежка техника за принудително спиране. Ама това да му се подложиш така е идиотия като по учебник.
  • 13
    8
    Sтанко
    Много грубо влизане. Не са съобразили достатъчно правилно ситуацията колегите. Слон с подсечка не може да се спъва и сирийската мисирка се е възползвала от ситуацията. Много жалко за момчетата. Изпълнявали са дълга си ...Светла им памет!
  • 11
    7
    До петия "познавач"
    Благодаря, че изпрати линк към това видео. От него разбирам, че тези момчета не са имали никакъв шанс да оцелеят. В момента в който отиват на кръговото кръстовище, автобусът ги връхлита целенасочено и устремено. Даже в последната секунда те се опитват да се спасят. Всичко става за 3-4 секунди. Но по-скоро искам да разбера как ги гонят от Малко Търново до Бургас - което е около 70 км и грубо казано около 1 час път и никой не съобщава в Бургас да се вземат мерки и да се подготвят. Тези полицаи са били обречени - не са имали време даже да извадят пистолетите си, камо ли да опъват лента със шипове или нещо друго. Те са жертва от безскрупулното и арогантно поведение на сирийските навлеци и най-вероятно от нерегламентирани връзки на техни колеги с каналджии на бежанци. Лека им пръст. Достойни българи. Жалко за семействата и децата им
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари