Глобяват производител на матраци в Русе за изгаряне на отпадъци

6
Екоинспекторите са направили извънредна проверка по сигнал гражданин за черен дим, отделящ се от комина едно от халетата
Екоинспекторите са направили извънредна проверка по сигнал гражданин за черен дим, отделящ се от комина едно от халетата

Екоинспекторите са направили извънредна проверка по сигнал гражданин за черен дим, отделящ се от комина едно от халетата

Дружество, извършващо дейност - производство на матраци, в Източна промишлена зона на град Русе ще бъде санкционирано за изгаряне на отпадъци от производството. Експертите на РИОСВ-Русе са констатирали нарушението миналата седмица при извънредна проверка по сигнал гражданин за черен дим, отделящ се от комина едно от халетата.

При оглед на площадката, както и на двете котелни помещения е установено изгаряне на отпадъци-картонени шпули. До котлите са били подготвени за изгаряне цели и начупени дървени палети.

Дружеството не притежава разрешителен документ за изгаряне на отпадъци. За отпадък – дървени палети не е извършена класификация на отпадъците, съгласно изискванията на специализирана наредба.

Изгарянето на отпадъци представлява нарушение на Закона за управление на отпадъци, за което на дружеството ще бъде съставен акт.

На законовия представител са дадени предписания: да преустанови изгарянето на отпадъци, както и да проведе необходимите процедури по Закона за управление на отпадъците – за класификация на отпадъците и водене на отчетност, а по Закона за чистотата на атмосферния въздух – да представи досиета на климатичните инсталации, информационни листи за безопасност и да направи регистрация за употребата на летливи органични съединения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари