Глобите за нелоялни търговски практики скачат до 50 000 лева

1
"Забранява се на търговеца да публикува фалшиви отзиви или манипулирани", обясни Богомил Николов
"Забранява се на търговеца да публикува фалшиви отзиви или манипулирани", обясни Богомил Николов Снимка: БГНЕС

От 28 май влизат в сила важни промени в Закона за защита на потребителите, които касаят нелоялни търговски практики, по-високи глоби за нарушения и санкциониране на фалшивите и неверни отзиви на потребителите

Според Богомил Николов от „Асоциация на потребителите“ глобите за нелоялни търговски практики, които Комисията за защита на потребителите може да налага, скачат двойно. Санкцията може да стигне до 50 000 лв., предаде БНР. 

"Забранява се на търговеца да публикува фалшиви отзиви или манипулирани. Въпросът е, че доказването ще бъде доста голямо предизвикателство. Аз не съм оптимист, че тази разпоредба от закона ще се прилага много справедливо."

Очаква се у нас да влезе в сила евродиректива за колективните искове, каза още Николов. Документът дава възможност за общи искове от страна на потребителите при предявяване на претенция, а това дава много по-голяма тежест пред търговеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари