Глобиха шофьор за превишена скорост, докато репатрак пренася автомобила му

1

Абсурдът на пътя щеше да коства 800 лева на "нарушителя", но от СДВР са се самосезирали

Куриозен случай - глобиха за превишена скорост шофьор, чийто автомобил е бил на репатрак.

Според електронния фиш автомобилът се е движил с 30 километра в час над допустимата скорост по софийски булевард. На собственика на колата е наложената глоба в размер на 800 лева, въпреки че на снимката от пътните камери ясно се вижда, че никой не управлява превозното средство, а нарушителят всъщност е шофьорът на репатрака, съобщава БНТ.

От СДВР обясняват, че са се самосезирали и след проверка на случая са установили, че е станала техническа грешка, заради което глобата ще бъде анулирана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    ...
    Хора, тук не става дума за умисъл (къде ти у полицай такова нещо), тик става дума за отчайваща некадърност. От снимката е видно, че автомобилът се намира в отсрещното платно (спрямо камерата) и между двете платна има някаква ограда. Тази ограда е толкова висока, че не може да се очаква регистрационната табела на МПС от другото платно да попадне в полезрението на камерата. Сигурен съм, че софтуерът, който прави разпознаването на номера, оценката на скоростта и генерира фиша има механизъм за настройка, при която може да игнорира част от зрителното поле, но къде ти в Пътна полиция специалист, който да знае как да го настрои. Отчайващо е положението. Няма надежда тая държава да се оправи.
  • 2
    2
    Ама
    Като лъжите поне малко по лекичко . При не работеш двигател на лекия автомобил как ще стане .
  • 21
    1
    az
    Наглоста ви няма граници, буклуци мръсни!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари