До 7000 лева глоба за младия шофьор, летял с 260 км/час

1
Законодателят е предвидил глобата да бъде от 2000 до 7000 лева и спиране на колата от движение
Законодателят е предвидил глобата да бъде от 2000 до 7000 лева и спиране на колата от движение Снимка: bTV

Законодателят е предвидил глобата да бъде от 2000 до 7000 лева и спиране на колата от движение

На видео, изпратено на платформата ни "Аз, репортерът" се вижда как мъж шофира с почти 260 километра в час. След излъчването на кадрите по bTV, полицията установи и санкционира нарушителя.

По автомобила му са установени и конструктивни промени, които се оказват незаконни. Пред камерата на bTV провинилият се шофьор – 20-годишният Николай, не коментира нищо.

Комисар Николай Крушарски, началник на отдел „Пътна полиция“, посочи, че реакцията на органите на реда е била мигновена за показаното в ефира нарушение.

„Младият водач на автомобила беше привикан в пътна полиция, като под капака на автомобила бяха установени доста промени в конструкцията – допълнителни агрегати, допълни монтирания на по-голяма отводна система на газовете на автомобила. Това се тълкува от закона като промяна на конструкцията на автомобила. Законодателят е предвидил глобата да бъде от 2000 до 7000 лева и спиране на колата от движение. Регистрацията ѝ се прекратява до отстраняване на тези промени и привеждането ѝ във вида, в който е излязла от производителя“, коментира комисар Крушарски.

Той посочи, че към момента наказването за клипове, в които се кара с превишена скорост, е малко по-трудно, тъй като тя трябва да бъде измерена с уред.

„При тези водачи, които шофират с превишена скорост, задължително има и друг проблем, за който ние ги санкционираме“, заяви още Николай Крушарски. Той благодари на медиите и гражданите за това, че осветляват нарушителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    123456
    Keлешче!
  • 9
    3
    До пацо
    За това трябва само як БОЙ по кухата тиква докато омекне за такива гаменчета. Да видим дали после някой друг ще се опитва такива щуротии!
  • 10
    2
    пацо
    Тъпотия - До 7000 лв. но от 2000 лв.адвоката ще вземе 2-3000 лв. и ще пледира,че е бедно момчето и глобата ще падне на 2000 лв. и ще има и за съдията така е в България - мафия навсякъде
  • 10
    1
    ........
    Малко е наказанието за този изверг!!! Такива трябва да ходят при психиатър!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари