Италианец получи глоба за превишена скорост в България, без да е стъпвал там

0
Съмнението ми е, че става въпрос за опит за измама, заяви 86-годишният Пиетро Фарина
Съмнението ми е, че става въпрос за опит за измама, заяви 86-годишният Пиетро Фарина Снимка: iStock / Getty Images / архив

Съмнението ми е, че става въпрос за опит за измама, заяви 86-годишният Пиетро Фарина

86-годишният Пиетро Фарина от Сардиния получи глоба от 100 лв за превишена скорост от пътната полиция на България, без никога да е ходил там, съобщиха медиите на Апенините, цитирани от вестник 24 часа.

Според съставения акт на 26 април 2019 г. дядо Пиетро профучал с колата си в участъка между Гълъбово и Раднево, надвишавайки с 30 км разрешената скорост в тази зона. В документа на български, който пристигнал на италианския адрес на пенсионера от град Сасари, било написано, че колата му е „Фиат”, докато неговата била „Алфа Ромео”. Иначе, посоченият номер на колата бил същият като неговия в Италия.

В документа българските власти уточнявали, че Пиетро карал със 78 км в час, докато лимитът в онзи участък е от 50 км.в час. Едва година след извършеното предполагаемо нарушение, било изпратено препоръчаното писмо от България до Сасари. И едва две години по-късно, или на 31 март 2022 г., писмото стигнало до получателя.

Не съм си изгубил съня от цялата тази работа. Открих, че даже да е вярна, ако не я платя, нищо няма да стане. Съмнението ми е обаче, че става въпрос за опит за измама”. В документа на български пишело, че ако нарушителят иска да оспори глобата, трябва да се обърне към Съда в Стара Загора. „Няма да обжалвам и ще продължа да си карам, спазвайки ограниченията за скоростта, но в Италия. В България никога не съм бил и не смятам да ходя”, разказа дядо Пиетро пред в. „Нуова Сарденя”.

Според него в акта били посочени неговото име и фамилия, италианският му адрес и се искало на италиански да плати глобата до 60 дни чрез банково нареждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    hahah
    Да плаща...да плаща...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари