Глобиха русенец с 3000 лева за дрифт с БМВ

6
Дрифт завърши неприятно за 23-годишен шофьор от Русе
Дрифт завърши неприятно за 23-годишен шофьор от Русе Снимка: Dunavmost / Архив

Специализирана полицейска операция по линия на пътния контрол бе проведена в периода 8 – 11 май на територията на ОДМВР - Русе.

Основното, за което са следили екипите, е неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, недопускане на преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби, използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, наличие на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози. Успоредно с това контрол на скоростните режими, чрез използване на цялата налична техника от стационарни, преносими и стационарно-преносими камери. 

В хода на операцията униформените екипи са проверили общо  552 МПС и 613 лица. За установените при работата на контролните органи нарушения са съставени са 353 фиша и 105 акта за административни нарушения;  връчени са 55 електронни фиша.

Установени са 4 водачи, управлявали МПС с положителни проби за употреба на наркотични вещества, трима с алкохол и един дрифтаджия.

В нощта на 7 срещу 8 май в гр. Русе, на кръстовището между ул. 19 февруари и и ул. Николаевска, служители на Първо РУ са подали сигнал със стоп палка на лек автомобил "Ауди Олроуд" с русенска регистрация, като водачът не е спрял, а е продължил и е напуснал мястото. Впоследствие на кръстовището между ул. Цар Самуил и ул. Драган Цанков, при завиване колата се е отклонила вдясно, напуснала е платното преминавайки през бордюр и се е блъснала в бетонна стена.  Като водач е установен 34-годишен мъж от Русе. Той е бил изпробван с технически средства за алкохол и наркотици, като уредите са отчели положителни проби -  алкохол в издишания въздух от 1,04 промили и реакция за „амфетамин“. Мъжът е бил задържан и конвоиран до медицинско заведение, където е отказал да даде проби за анализ. След това е бил задържан за 24 ч. по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 май около 13:30 ч. в гр. Русе на ул. Сакар планина, до бл. “Ерма“ полицейски екип е спрял лек автомобил “Мерцедес“, управляван от 36-годишен мъж от Русе. При последвалата  проверка е установено, че той управлява превозното средство, след като е лишен от правоуправление и регистрационните табели, които са поставени на колата са били издадени за друг автомобил. Мъжът е изпробван с техническо средство за установяване употреба на наркотични и/или други упойващи вещества, при което уредът е дал положителна реакция за „метамфетамин“. Шофьорът е задържан и конвоиран до болница “Канев“ в Русе, където е дал кръвна проба и урина за медицинско изследване, след което е задържан за 24 ч. по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.

На 9 май около 15:20 часа в гр. Русе на улица. "Згориград" /до №38/ е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“ с водач на 32 г. от Русе. Той е отказал да бъде изпробван с техническо средство за установяване употреба на наркотични и/или други упойващи вещества. Съставен му е акт и му е издаден талон за биологично изследване, на той е отказал да даде въпросните проби.

На 10 май около 12:30 ч. в гр. Русе на ул. Духовно възраждане полицаи са установили и спрели лек автомобил „Рено Клио“ с русенска регистрация и са изяснили, че зад волана е 30-годишен русенец. В хода на действията на служителите е било констатирано, че мъжът управлява превозното средство без валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и не представя свидетелство за регистрацията на колата. Той е изпробван с техническо средство за установяване употреба на наркотични и/или други упойващи вещества и уредът е дал реакция за употреба на „метамфетамин“. 30-годишният е задържан и конвоиран до болницата, където отказал да даде кръв и урина, след това е задържан за 24 ч. по ЗМВР и по случая е образувано бързо производство.

Тази нощ, малко педи полунощ , на ул. Борисова в Русе е спрян за проверка лек автомобил „Пежо“ с русенска регистрация, управляван от 26-годишен русенец. При проверката водачът се е държал неадекватно и при последвалата проба с техническо средство за установяване употреба на наркотични и/или други упойващи вещества са били отчетени реакции за „метамфетамин“ и „канабис“. 26-годишният е задържан и конвоиран до болница „Канев“, където пред медицинско лице е отказал биологични проби за анализ. Задържан е за 24 часа по ЗМВР. Започната е работа по бързо производство срещу водача.

При специализираната операция са установени 3 водачи, които са управлявали след употреба на алкохол:

На 8 май, около 20:05 часа на кръстовището „Цар Освободител“ и П. Д. Петков“ в Русе, 44-годишен русенец е бил заловен зад волана на лек автомобил „БМВ 320“ с 1. 15 промила; На 11 май около 01:40 часа на пътя ІІ-21 но входа за Ново село 29-годишен водач на „Ауди“ е хванат с 1.15 промила; На 11 май около 02:50 часа на бул. България в Русе, 38-годишен с „Фиат Браво“ е спрян с положителна проба за алкохол, която е отчела над 1.2 промила, а при последвал анализ на кръвна проба резултатът е бил 1,55 промила. По този случай е образувано бързо производство.

В хода на операцията е заловен и водач извършвал дрифт. 

Вчера  около 16:40 ч. в гр. Русе на кръстовището между бул.“Съединение“ и бул.“Цар Освободител“,  в посока булевард „Ген. Скобелев“, лек автомобил „БМВ“ с русенска регистрация е установен да дрифтира, като ускорявал рязко скоростта си на движение, поднасяйки се последователно в ляво и дясно с превъртане на задните гуми. Последвало е спиране и проверка на автомобила от контролните органи. Установен като водач е 23-годишен от Русе. Съставен му е акт, затова че не използва пътя по предназначение /дрифтене/ и автомобилът е спрян от движение по реда на чл. 171, т. 2, б.“м“ от ЗДвП за три месеца. След издаване на наказателно постановление ще му бъда определена глоба от 3000 лв и лишаване от право да управлява за срок от 12 месеца.

По време на операцията служителите са работили и със специализираната техника за скорост /технически средства за установяване превишаване на максимално допустимата скорост/, като са направени 344 клипа, за които са издадени 270 електронни фиша от сектор „Пътна полиция“, а 77 са на МПС с чужда регистрация, които са изпратени по компетентност към ГДНП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари