Глобиха проститутка 10 хил. лв. за лъжа, че е изнасилена

0
Проститутка е глобена с 10 000 лева, като наказанието е потвърдено от Районния съд, пред който тя го обжалвала
Проститутка е глобена с 10 000 лева, като наказанието е потвърдено от Районния съд, пред който тя го обжалвала

Проститутка е глобена с 10 000 лева, като наказанието е потвърдено от Районния съд, пред който тя го обжалвала. До него стигнало, след като жената подала неверен сигнал на телефон за спешни повиквания 112, че е изнасилена.

До средата на 2013 г. жалбоподателката „заработвала“ средства на булевард „България“, в резултат на което била многократно задържана от служители на Второ РУП. Тъй като „работата“ на улицата станала невъзможна, тя и нейна „колежка“ решили да „работят“ по нов начин - пуснали обява в интернет и проституирали по домовете на мъже, които отговаряли на обявата.

За да се предпазят от насилие, жените изработили схема – докато едната „предоставяла усллуги“, другата чакала пред сградата, в която е апартамента на съотвения клиент и ако „работещата“ не излезе след изтичане на предварително уговореното време, другата трябвало да влезе и да помогне на приятелката си.

Схемата работела и към 20 септември 2013 г. Тогава глобената жена получила покана от клиент, на която откликнала, а приятелката й чакала пред блока. Още с влизането на проститутката в жилището на клиента обаче, той й казал, че няма пари да й плати.

Жената се ядосала и за да накаже неплатежоспособния мъж, който я разкарал напразно, звъннала на тел. 112 и обяснила на опертора, че е изнасилена. Изрично заявила, че иска да бъде изпратен патрулен автомобил.

Слизайки по стълбите, тя срещнала приятелката си, която чула разговора, взела телефона от ръката й и потвърдила искането, макар че не знаела, какво точно е станало и защо първата жена вика полиция. После двете си тръгнали.

Изпратените на мястото полицаи не открили никого и дежурният звъннал на номера, от който било отправено повикването за помощ. Проститутката обяснила, че всичко се е оправило и дори се извинила за безпокойството.

Фалшивият сигнал за викане на помощ обаче по закон е нарушение, което се наказва със солидна глоба. Минимумът е 10 000 лева.

Служителите на реда бързо открили нарушителката и й наложили споменатото административно наказание. Тя подала жалба в съда, в която твърдяла, че е невинна, но съдията, след като преценил, че събраните срещу нея доказателства са много и достоверни, потвърдил санкцията. Тя може да бъде обжалвана пред Административния съд в Русе, чието решение ще е окончателно. 

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари