Глобиха Панайот Рейзи със 160 хиляди лева

0
Бившият кмет на Созопол ще връща от джоба си парите, предоставени на градския футболен клуб
Бившият кмет на Созопол ще връща от джоба си парите, предоставени на градския футболен клуб Снимка: БГНЕС

Според КПКОНПИ е имало конфликт на интереси

С решение на административния съд в Бургас бившият кмет на Созопол е глобен със 160 хиляди лева за конфликт на интереси. Това информират от антикорупционната комисия.

От Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) припомнят, че е установен конфликт на интереси при Панайот Рейзи, бивш кмет на община Созопол (2015 – 2019 г.), когато е разходвал общински средства в полза на Сдружение "Футболен клуб Созопол", на което е бил председател на Управителния съвет от 6 март 2009 г. до 12 февруари 2020 г.

Административният съд се съгласява с КПКОНПИ, че със свой подпис Рейзи е разрешил изплащане на субсидии от общинския бюджет към футболния клуб в общ размер на 155 хил. лв.

На 20 октомври м.г. антикорупционната комисия обяви, че е установила конфликт на интереси за бившия кмет. Тогава на Рейзи бе наложена глоба в размер на пет хиляди лв. и отнета сумата от 155 хил. лв., представляваща размера на субсидията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари