Глобиха бизнесдама заради опит за измама за 200 хиляди евро от фондовете на ЕС

0
Предприемачката фалшифицирала документи за оборудване на автосервиз, заявяват от Европрокуратурата
Предприемачката фалшифицирала документи за оборудване на автосервиз, заявяват от Европрокуратурата

Предприемачката фалшифицирала документи за оборудване на автосервиз, заявяват от Европрокуратурата

Прокуратурата на ЕС съобщи, че е била предотвратена измама с 200 хиляди евро средства от ЕС в България, предава кореспондент на БТА.

Уточнява се, че след разследване на прокуратурата в Люксембург Софийският градски съд е постановил глоба за уличеното дружество, което било на името на родна бизнесдама.

Българската предприемачка подправяла документи по искане за европейско финансиране за изграждане и оборудване на автосервиз.

Дружеството, поискало средствата, е кандидатствало за подкрепа от Държавен фонд "Земеделие". Предвиждало се е средствата да бъдат отпуснати от ЕС (85 на сто) и от българския бюджет (15 на сто).

Разследването е установило, че с искането са били представени фалшиви документи - свидетелства за образование, разрешителни за строеж и цени за оборудване.

Средствата не са били изплатени, а съдът е наложил глоба от 3000 лева по силата на споразумение, след като бизнесдамата се е признала за виновна и бюджетът на ЕС не е бил ощетен, се пояснява в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари