Главният секретар на МВР: Делфините са се удавили

0
Главният секретар на МВР няма информация и проучванията за нефт и газ на Силистар да оказват влияние върху смъртността на бозайниците
Главният секретар на МВР няма информация и проучванията за нефт и газ на Силистар да оказват влияние върху смъртността на бозайниците

Военноморското учение „Бриз“, което се провежда в акваторията на Бургаския залив, няма връзка с измирането на делфините в морето.

В това е убеден главният секретар на МВР Георги Костов. Вчера той извърши проверка на граничните пунктове при Малко Търново и Елхово, след което обиколи с катер на Гранична полиция морската акватория, предаде ТОП НОВИНИ.

„Не виждам връзка с учението никаква. Намерените трупчета на делфините са без видими травматични увреждания. Мнението на еколозите е, че става въпрос за малки представители на този вид, които са починали от удавяне. А при учението „Бриз“ не са използвани рибарски мрежи, така че това съждение е нелогично“ – заяви Костов.

Той обаче каза, че при обиколката с катера не е забелязан нито един рибарски съд, който в териториални води да извършва нерегламентиран улов на риба.

Главният секретар на МВР няма информация и проучванията за нефт и газ на Силистар да оказват влияние върху смъртността на бозайниците.

Георги Костов информира още, че обстановката на границата е относително спокойна, не се забелязва увеличен миграционен натиск нито от турска, нито от гръцка страна.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари