Главният прокурор демонстративно прие новите шефове на ДАНС и ГДБОП

0
Гешев изразил "увереност, че ще бъде продължена и трайно установената практика между ПРБ и ДАНС по противодействие на нарушенията, свързани с политическите права на гражданите"
Гешев изразил "увереност, че ще бъде продължена и трайно установената практика между ПРБ и ДАНС по противодействие на нарушенията, свързани с политическите права на гражданите" Снимка: Прокуратура на РБ

С Пламен Тончев говорил за корупция и национална сигурност, а с Калин Стоянов за организирана престъпност и тероризъм

На фона на разразилата се вой между прокуратурата от една страна и правителството, МВР и новите шефове на служби от друга, главният прокурор Иван Гешев реши да демонстрира помирение чрез публично обявенr срещи с новият председател на ДАНС и с новия шеф на ГДБОП Калин Стоянов, пише Сега. 

В официално съобщение на държавното обвинение бе обявено, че Гешев е приел в Съдебната палата новоназначения председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев. Изрично е натъртено, че това е станало по искане на шефа на Агенцията. В срещата са участвали и зам.-главните прокурори Даниела Машева и Пламена Цветанова.

Акцент в разговора бе продължаване на взаимодействието между институциите в борбата срещу престъпността и корупцията, както и защитата на националната сигурност, съобщават от държавното обвинение.

Главният прокурор изразил "увереност, че ще бъде продължена и трайно установената практика между ПРБ и ДАНС по противодействие на нарушенията, свързани с политическите права на гражданите".

Само минути по-късно, прокуратурата пусна съобщение и за среща на Гешев с новоназначения директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ - МВР гл. комисар Калин Стоянов.

"В рамките на работната среща бе обсъдено продължаване на съвместните действия между ПРБ и ГДБОП - МВР по успешно противодействие на организираната престъпност, прането на пари и борбата с тероризма", обявиха от държавното обвинение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари