Гласят смяна на шефа на дирекцията по храните в Русе?

4
Ласонин е наследник е на известната фамилия на Иван Димитров Ласонин, който е организатор на Хотанския партизански отряд
Ласонин е наследник е на известната фамилия на Иван Димитров Ласонин, който е организатор на Хотанския партизански отряд Снимка: Фейсбук

Подготвя се смяна на директора на Областната дирекция по безопасност на храните

Затова пише днес вестник „Бряг“. Досегашният шеф д-р Георги Дяков най-вероятно ще се раздели с поста си, тъй като в края на миналата седмица пред колектива на ОДБХ за бъдещ ръководител е представен Иван Ласонин.

Иван Ласонин досега е работил като технолог по храните във фирма за производство на млечни продукти в Ситово, Силистренска област. Той е завършил Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост в Пловдив, който сега е познат като Университет по хранителни технологии. Говори английски и руски.

Наследник е на известната фамилия на Иван Димитров Ласонин, който е организатор на Хотанския партизански отряд. Антифашистът Ласонин работи в тясно сътрудничертво с Тинка Джейн, Здравко Чампоев, Петър Караминчев, Мара Манева, Пенчо Милков и др. По тази линия Иван Ласонин е първи братовчед на Диана Ласонина, общински съветник от БСП, и на Асен Ласонин, началник отдел "Административни дейности и вътрешен контрол" в Общинско предприятие "Комунални дейности" в Русе.

Иван Ласонин отказа коментар във връзка с информацията за неговото представяне като директор на Областната дирекция по безопасност на храните с думите:  „Не мога да коментирам нищо. По този повод съм получил специални инструкции от там (БАБХ – б.р.), обърнете се към пресцентъра“.

От  пресценъра на БАБХ  отговориха, че няма издадена заповед за смяната на д-р Дяков с Ласонин. „На този етап няма подписана заповед за смяната на д-р Дяков и по тази причина не е сменен д-р Дяков и на сайта на ОДБХ като директор – каза пиарът на агенцията - Когато има официална заповед, тогава мога да го обявя. До мене не е достигнала заповед за смяната и по всяка вероятност не е назначен официално. Докато не видя заповед, нищо не мога да кажа“.

За коментар е потърсен и д-р Дяков, но до редакционното приключване на броя , не са успели установят връзка  с него. Той беше назначен за временно изпълняващ длъжността директор на ОДБХ през 2017 г., когато тогавашният шеф на дирекцията д-р Андриан Райков стана депутат. По това време служебен министър на земеделието и храните беше проф. д-р Христо Бозуков, който и сега е начело на министерството в служебния кабинет на Стефан Янев. Очаква се служебният министър, който е назначил д-р Дяков, сега да го освободи от длъжност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари