Гласят Елеонора Николова за председател на Общинския съвет в Русе

4
Четири са общо разместванията в листите за общински съветници за Русе
Четири са общо разместванията в листите за общински съветници за Русе

Четири са общо разместванията в листите за общински съветници за Русе след обработката на преференциите за отделните кандидати.

Чрез преференциален вот в ДПС вторият в листата Айдоан Джелил е изместен от последния Борислав Рачев, който бе на 14 място. При „Демократична България-обединение“ бившият директор на Математическата гимназия Митко Кунчев, който беше на 6 място, става втори.

Още две промени са настъпили в партийните листи. В „Атака“ вторият Виделин Василев е изместен от третия Веселин Велчев, който влиза в новия Общински съвет. В МК „Движение ЗАЕДНО за промяна“ /БДЦ / водачът Михаил Манев отстъпва заради преференции пред втория Веселко Цветков, който ще бъде общински съветник в местния парламент.

Интригата сега е кой ще бъде новият председател на Общинския съвет, предвид сериозното разместване на политическите сили. ГЕРБ имат 15 съветници, МК „БСП за България“ – 14, МК „ВМРО-БНД /НФСБ/ – 8, МК СДС – 4, „Демократична България-обединение“ – 3, ДПС – 2, „Атака“ – 2, „Възраждане“ – 1, Българска социалдемократична партия – 1, МК „Движение Заедно за промяна“/БДЦ/ – 1.

Досегашният председател проф. Христо Белоев от БСП е много вероятно да не поеме този ангажимент, а да се концентрира само върху ръководството на Русенския университет като ректор, предвид скорошните му здравословни проблеми. Упорито се спряга името на бившия кмет Елеонора Николова от СДС като човек със стабилен опит в управлението. Тъй като нито една партия не разполага с мнозинство, най-вероятно ще се търси консенсусен вариант, пише Русе Медиа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари