Гласувано! Парламентът свали имунитета на Волен Сидеров

0
За свалянето на имунитета на Сидеров гласуваха 144 депутати, 11 бяха против и 1 се въздържа
За свалянето на имунитета на Сидеров гласуваха 144 депутати, 11 бяха против и 1 се въздържа

Парламентът свали имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров заради скандала около проверката на магазинчето на ул. "Раковски" на 10 октомври. Без имунитет остана и депутатът му и дясна ръка Десислав Чуколов.

За свалянето на имунитета на Сидеров гласуваха 144 депутати, 11 бяха против и 1 се въздържа. Всички партии с изключение на "Атака" бяха "За".

Имунитетите на националистите бяха поискани от главния прокурор Сотир Цацаров заради хулиганство. На 10 октомври вечерта Сидеров и Чуколов поискаха проверка на магазинче на ул. "Раковски" за продажба на наркотици. Собствениците ги обвиниха в насилие и извикаха полиция. Лидерът на "Атака" се защити в парламента в началото на дебатите по искането на главния прокурор.

"Днес е много хубав ден за българската наркомафия, защото със сваляне на имунитета ми тя ми нанесе тежък удар с помощта на българската държава", каза Сидеров пред депутатите. Той обясни, че знае, че сред народните представители има родители, които са лично засегнати от дрогата, защото децата им са наркозависими.

Лидерът на "Атака" съобщи и че над 1 милион души в България са засегнати от наркоманите. Националистът обясни и че неговият имунитет вече е бил свален на 25 октомври, когато бил изведен с извити ръце от полицията от сградата на НАТФИЗ.

Сидеров каза и че не се е отказал сам от имунитета си, защото не вярвал в правосъдната ни система. По време на дебатите в пленарната зала адвокатът на Сидеров и депутат от "Атака" Явор Нотев се възмути от това, че в комисията не е била дадена думата на депутатите, на които се иска сваляне на имунитета.

"Осъденият на смърт има право на последна дума", обясни той.

В парламента има внесено още едно искане от главния прокурор за сваляне на имунитета на Сидеров - заради нахлуването му в НАТФИЗ в края на изборния ден на 25 октомври. В този случай Цацаров настоява парламентът да даде разрешение и за задържане на лидера на "Атака".

Комисия в парламента вече даде разрешение за това, предстои следващата седмица да се произнесе и пленарната зала.

Имунитетът на Сидеров бе свален и в миналия парламент заради разправия с полицаи на Летище Варна. Лидерът на "Атака" е подсъдим за хулиганство по този случай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари