Гимнастиците ни са пети в Европа

0

Българските състезатели по спортна гимнастика – Йордан Александров, Дейвид Хъдълстоун, Христос Маринов, Димитър Димитров и Радослав Рачев влязоха в топ на Европа.

Националите ни заеха петото място в отборното класиране на европейското първенство при мъжете, което се провежда в турския град Мерсин.

Българите бяха в позиция да спечелят бронзов медал до средата на състезанието. След това недостатъчно чистите изпълнения на успоредка, земя и най- вече на кон с гривни станаха причина да отстъпят с две позиции – 5-ти със сбор от 236.429 точки (на всеки уред участваха по трима гимнастика от отбор), информира БНР.

Класирането им обаче е изключително постижение, тъй като дълги години България не е имала финал в отборно състезание в шампионат на Стария континент.

Европейската титла стана притежание на състава на Украйна – 248.963 точки.

Със сребърните медали се окичиха представителите на домакините с актив от 244.793 точи. Те до последния уред се бореха за първото място, но грубите грешки в изпълненията на висилка ги лиши от златото.

Бронзовите отличия станаха притежание на гимнастичките от Унгария – 240.393 точки.

Пред българите се класираха и състезателите на Израел, които събраха 239.429 точки.

Утре европейското първенство завършва с финалите на уредите. България има представители както при младежите, така и при мъжете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари