Гигантска бяла риба улови рибар в язовир "Искър"

114
Трофеят е с дължина 1 метър и тежи над 10 килограма
Трофеят е с дължина 1 метър и тежи над 10 килограма

Трофеят е с дължина 1 метър и тежи над 10 килограма

Софиянецът Валери Йонков (на 31 г.) изпрати подобаващо старата година. В последния ден от коледните празници той имаше страхотна слука от каяка си при последния за годината излет на язовир „Искър“, съобщиха на сайта си Съюза на ловците и риболовците в България. Валери хвана 5 бели риби, сред които се откроява трофеен екземпляр. Риболо­вът е бил труден, хищниците доста мнителни и лениви. Ето какво разказва той по повод случи­лото се:

Към 14:00 часа видях на сонара пасаж с костури и една дебела точка на 7 метра при 20 метра дълбочина. Заметнах с 13 см силикон да проб­вам да подбера рибата. Последва мощен удар. Допусках, че е голяма бяла риба, ама чак пък толкова. Водих битката внимателно, за да съхраня живо­та й. Все пак я изтеглих сравнително бързо до повърхността. Страхотна бяла риба с дължина 1 метър и тегло 10,5 кг. Направих фотосесия и побързах да я пусна. Коремът й видимо е нате­жал от хайвер и беше редно да даде поколение. Разбира се, дарих свободата и на останалите хванати риби, както правя винаги…“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    Скорпион
    Добре че има снимка иначе не става ясно кой кого е уловил.
  • 5
    10
    От заглавието
    Да разбираме, че рибата е уловила рибаря? „...Гигантска бяла риба улови рибар“!
  • -1
    9
    Стиви
    Джендър
  • 9
    8
    Свети Марко Тотев
    Поздравление за постъпката колега ,
  • 4
    7
    Байчо
    Ми ще я пусне я кво да го яде тоя поне 10 годишен толуп
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари