Гешев: Медиите да питат Лозан Панов за съдията със забрана от САЩ

0
Главният прокурор призовава средствата за масова информация да отправят запитванията си към председателя на Върховния касационен съд
Главният прокурор призовава средствата за масова информация да отправят запитванията си към председателя на Върховния касационен съд Снимка: БГНЕС / архив

Главният прокурор Иван Гешев апелира към медиите да не отправят към него въпросите, свързани със забраната от САЩ за съдия Андон Миталов, а да питат шефа на Върховния касационен съд.

Името на съдията, който пусна обвинения за шпионаж Николай Малинов да пътува за Москва, за да получи орден от руския президент, бе оповестено днес от държавния секретар Майк Помпейо във връзка с участие в "сериозна корупция". Забрана да влизат в САЩ имат и съпругата, и дъщеря му.

Главният прокурор на Република България Иван Гешев призовава средствата за масова информация да отправят запитванията си към председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов в качеството му на председателстващ Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщиха от пресофиса на прокуратурата по повод медийния интерес.

Гешев днес е в Брюксел, където ще представи приоритетите на българската прокуратура пред вицепрезидента на ЕК Франс Тимерманс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари