Гешев: Има целенасочена стратегия за дестабилизиране на държавата и предсрочни избори

1
Главният прокурор Иван Гешев заяви пред медиите в парламента, че през последните дни се генерират постоянно скандали
Главният прокурор Иван Гешев заяви пред медиите в парламента, че през последните дни се генерират постоянно скандали Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев заяви пред медиите в парламента, че през последните дни се генерират постоянно скандали, пише БТА

 Според него това е целенасочена стратегия за дестабилизиране на държавата, съответно - избори, политическа конфигурация, която да устройва редица известни обвиняеми, като Васил Божков, Цветан Василев, Иво Прокопиев и други, която да им върши работа за съответни законодателни промени и за унищожаване на прокуратурата.

По последния скандал със снимки, за които се казва, че на тях присъства премиерът Борисов, главният прокурор коментира, че към този момент няма информация прокуратурата да се е самосезирала по случая.

На днешното заседание на парламентарната правна комисия главният прокурор, председателите на ВКС и ВАС, представляващият ВСС и главният инспектор представиха годишните доклади на съдебните структури, които представляват. Докладите бяха публикувани в началото на годината, но поради пандемията от коронавирус изслушването беше отложено за сега.

Главният прокурор посочи по време на обсъждането на неговия доклад, че според него делегираните български прокурори към Европейската прокуратура трябва да са минимум трима.

Гешев добави, че в Наказателния кодекс има доста престъпни състави, които трябва да се редактират.

Главният прокурор добави, че продължава проверката на приватизационния процес, като заяви, че за голяма част от сделките давността е изтекла. Гешев добави, че внимание ще се обърне на общинската приватизация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари